Gerard Joling en Jan Smit nieuw presentatieduo bij SBS 6 met Beat It

Jan Smit en Gerard Joling zullen samen de nieuwe talentenshow van SBS 6 presenteren: Beat It. Geer laat wederhelft Gordon even aan de kant staan om samen met Jan een nieuw presentatie-duo te vormen.

Met Beat It krijgen we een talentenshow met allemaal spectaculaire effecten, vertelt Jan aan De Telegraaf. Gerard en Jan krijgen allebei drie kandidaten in hun team, die tegelijk hetzelfde nummer zingen.

Zwembad en bowlingballen à la Wipeout

Jan legt uit wat er na het gezongen lied gebeurt: “Wij bedienen de schuiven en kiezen wie je hoort en het publiek kiest wie het slechtste is. Die moet de studio verlaten, maar niet zomaar. Er worden in de studio, met een enorm zwembad en stellages en van alles, allerlei special effects gebouwd waarmee de kandidaat wordt geëlimineerd.”

Het belooft daarmee een soort Wipeout parcours te worden. “Ze staan voor een glijbaan met bowlingballen van drie meter doorsnee, ze staan in een soort telefooncel met een enorme airbag die ze tegen het glas blaast en die telefooncel wordt ook nog eens weggeschoten. Het is van alles wat!”

10.000 euro

Nadat verliezers zijn afgevoerd is het spel nog niet helemaal klaar. "Aan het einde van elke aflevering blijft één winnaar over. Die gaat niet, zoals bij alle andere programma’s, door naar een volgende ronde, maar de beste zanger wint in één klap 10.000 euro en dan is het klaar. Maar voor de verliezende coach, voor Gerard of mij dus, is het dat nog niet”, vertelt Jan. Één van de twee zangers zal dan namelijk ook het water in moeten.

Smit en Joling

Jan is erg enthousiast over zijn presentatieklus met Gerard: "We kennen elkaar zo goed, we gaan zelfs wel eens met elkaar op vakantie! Geweldig om met hem samen te werken."

De opnames van Beat It staan op de planning voor augustus.

Met Kim-Lian van der Meij vormt Gerard een presentatieduo bij het programma Sterren Springen dat 5 april start op SBS 6.

Reageren