Na Even tot Hier

Gerard Joling gaat echt emigreren bij links kabinet

22 november 2023 09:55 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Gerard Joling zei eerder bij Beau dat hij Nederland gaat verlaten wanneer Frans Timmermans met GroenLinks-PvdA aan de macht komt. Dinsdagavond bevestigde de zanger dat voornemen bij dezelfde talkshow.

"Dat gaat ook gebeuren", zei Geer. Het gaat de zanger vooral om de voorgenomen belastingverhoging die GroenLinks-PvdA in het verkiezingsprogramma heeft opgenomen. "En dan kun je zeggen: ‘moet je daar nu over zeiken, die artiesten hebben toch genoeg?’ Natuurlijk heb ik genoeg. Maar als het naar 60 procent gaat… Jongens, dat kan toch niet?'"

Even tot Hier

Afgelopen zondag werd Gerard nog flink in de maling genomen door Niels van der Laan en Jeroen Woe in Even tot Hier die alle kijkers opriepen om wegens die reden juist op Timmermans te stemmen. 'Dat wil toch iedereen?'.

10 miljoen euro

Joling, die een geschat vermogen van 10 miljoen euro heeft, bleek ondanks de ophef, niet te vermurwen. Nu is de kans dat er daadwerkelijk een links kabinet komt verdraaid klein, dus Gerard zal zijn koffers waarschijnlijk nog niet hebben gepakt. 

Meer over