Gerard Joling maandag niet welkom bij RTL Late Night

5 september 2017 10:11 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Gerard Joling zou maandagavond bij RTL Late Night aanschuiven om zijn show Geer en Goor: Stevig gebouwd aan te prijzen, maar hij werd afgebeld omdat hij vrijdag al bij concurrent Jinek zat.

En dus zat goede vriend Gordon allenig bij Humberto Tan aan tafel hun nieuwe programma te promoten. In de Telegraaf vertelt Gerard Joling dat hij werd afgebeld door iemand van de redactie van Late Night: „De druk bij Tan om te scoren is zo hoog, dat ze in de eerste show niemand willen die de mensen net al hebben gezien, zeggen ze zelf. Ongelooflijk, hoe arrogant en kleinzielig.”

Traditie

Joling zat vrijdag traditiegetrouw in de afsluitende aflevering van Jinek. „Die afspraak met Jinek stond al tweeënhalve maand in de agenda. Die ga ik toch niet afzeggen omdat ze bij RTL hebben bedacht dat ik alleen dáár mag zitten?”

Zelfde werkgever

De afzegging door RTL is opvallend omdat Gerard Joling het programma Geer & Goor: stevig gebouwd maakt voor dezelfde werkgever als Humberto Tan. En zoals Geer ook zelf zegt: 'Hoe meer promotie hoe beter toch?'

Altijd welkom

Humberto Tan vertelde dinsdagochtend bij Edwin Evers in de uitzending dat de boycot niet voor altijd is: „Gerard is altijd welkom hoor. Hij mag altijd weer terugkomen, maar dan voor iets anders. Twee keer hetzelfde verhaal binnen een paar dagen is een beetje te veel.”

Geer & Goor: Stevig gebouwd start donderdag 7 september om 20.30 uur

Meer over