Proestend bij Koffietijd

Gerard Joling vecht live op televisie tegen hoestbui

15 Februari 2020 11:18 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Gerard Joling zal zijn meest recente optreden bij Koffietijd niet snel vergeten. De zanger kwam zijn nieuwe single promoten, maar werd tijdens zijn optreden getroffen door een heftige hoestbui.

Het is geen geheim dat Gerard in tv-programma's doorgaans niet live zingt, zo ook niet in de vroege ochtendshow van RTL 4. Hij had zowel zangpartijen als muziek keurig aangeleverd op band en stond aan het eind van de uitzending vrolijk te playbacken op de klanken van Er hangt liefde in de lucht.

Hoestincident

Dat optreden ging best aardig, tot Geer halverwege het nummer ineens een kriebel in de keel kreeg. Hij moest hoesten, maar een eenvoudig kuchje werd al snel een hele bui. Terwijl Quinty en Loretta het uitgierden van het lachen en Joling gierend rood aanliep, zong hij op de achtergrond moeiteloos door. Gerard kon er gelukkig zelf om lachen en hield niets over aan de hoestbui, later die dag zat hij weer kiplekker bij zowel RTL Boulevard als Jinek. Ook de heren van Veronica inside genoten van het hoestincident. 

Meer over