Gerard Joling vindt Renate van der Gijp 'een lelijk wijf'

7 februari 2018 11:20 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

De ophef rondom de transgendergrap van René van der Gijp is het gesprek van de dag, maar Gerard Joling vindt het vooral opvallend dat niemand het heeft over het uiterlijk van Renate van der Gijp. “Het is een ongelooflijk lelijk wijf,” reageert hij bij RTL Boulevard.

René van der Gijp werd er volgens Gerard Joling niet aantrekkelijker van toen hij met een pruik op in Voetbal Inside verscheen. Over de transformatie van Bo van Spilbeeck is Joling beter te spreken. “Die andere meneer uit België is natuurlijk van presentator naar presentatrette gegaan en die is er alleen maar van opgeknapt.”

Voetbal Inside

De zanger vindt de grap van Voetbal Inside briljant en snapt niet waar iedereen zich zo druk om maakt. Hij heeft er juist om kunnen lachen. “Het is toch goed dat het zo bespreekbaar wordt?” Dat de discussie zulke heftige vormen heeft aangenomen, is volgens hem totaal niet nodig. Bovendien denkt hij dat de groep die aangesproken werd in de grap, er nog de minste moeite mee heeft. “Travo’s en transgenders vinden het alleen maar leuk.”

Bo van Spilbeeck

De Belgische presentatrice Bo van Spilbeeck werd na haar coming-out als transgender in het programma Voetbal Inside op de hak genomen. René van der Gijp kreeg veel kritiek, nadat hij met een pruik in de studio verscheen en grapte voortaan als Renate door het leven te gaan.

Lees ook:  Mocht het gezeur aanhouden, dan zet René van der Gijp weer een pruik op

Meer over