Gerard Joling wilde weer meedoen aan songfestival

11 november 2017 10:02 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Gerard Joling was van plan om dit jaar mee te doen aan het songfestival, maar hij was te laat met het insturen van zijn nummer. Donderdag werd bekend dat Waylon Nederland vertegenwoordigt tijdens het songfestival in Lissabon.

Gerard Joling was niet op tijd met het insturen van zijn nummer. “Ik dacht dat het tot eind november kon”, vertelde hij gisteren tijdens de uitzending van RTL late night. Gerard deed al eerder mee aan het songfestival. In 1988 met het nummer Shangri La, hij behaalde daarmee een negende plek.

The Common Linnets

Donderdag werd bekend dat Waylon voor de tweede keer Nederland vertegenwoordigt. De eerste keer deed hij samen met Ilse DeLange mee als The Common Linnets. Ze werden toen tweede tijdens het songfestival van 2014 in Kopenhagen.

Begrip

Gelukkig heeft Gerard begrip voor de situatie. "Ik snap het wel, ik ben relatief gezien veel te oud, dus dan kun je beter iemand anders sturen. Qua stem en entourage zou ik natuurlijk wel een goede keuze zijn."

Songfestival

Hij had zelfs al een nummer geschreven voor het Songfestival. Maar Waylon heeft geluk, want Gerard is bereid het af te staan. "Misschien geef ik het wel door aan Waylon, want het is een verdomd goed liedje geworden.”

Meer over