Geschrapte Geld Maakt Gelukkig terug in de zomer

18 februari 2015 11:24 | amusement | Door Televizier

© SBS

De SBS-show Geld Maakt Gelukkig werd recentelijk geschrapt wegens een gebrek aan kijkers, maar volgens presentatrice Do worden de resterende afleveringen aanstaande zomer alsnog uitgezonden.

„Als alles gaat zoals het moet, dan worden de resterende afleveringen deze zomer uitgezonden”, zegt Do. „Zo is de planning nu in ieder geval.” Do vindt het natuurlijk erg jammer dat Geld Maakt Gelukkig voortijdig van het scherm werd gehaald. „Het is een kostbaar programma omdat we elke dag 10.000 euro weggeven en daarvoor keken er te weinig mensen. Maar ik zie het niet als falen, want tegenover GTST en het Journaal is het lastig scoren. Maar het was de moeite van het proberen waard. In de zomer is de concurrentie een stuk minder.”

Bedelshow

En ze kijkt ondanks alles met een goed gevoel terug op Geld Maakt Gelukkig, door sommige mensen ook wel 'de bedelshow' genoemd. „Ik heb er veel geleerd. Ik ben van de emotie en van een arm om iemand heen slaan, en dat kon daar goed.”

In Geld Maakt Gelukkig vragen mensen die het moeilijk hebben om een bijdrage van het publiek. Het tweede seizoen was sinds begin januari op tv en trok tussen de 300.000 en 500.000 kijkers. Fors minder dan het eerste seizoen dat werd gepresenteerd door Sandra Schuurhof, maar zij had het voordeel dat ze in de zomermaanden stond geprogrammeerd.

Meer over