Getrouwd worden door Dirk Zeelenberg? Dat kan!

27 Mei 2015 15:33 | amusement | Door Televizier

Dirk Zeelenberg is vanmiddag door de rechtbank van Haarlem beëdigd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Hij mag vanaf nu stelletjes trouwen.

In Divorce is Dirk Zeelenberg als David vooral met zijn scheiding bezig, maar in het echt is Dirk zijn geloof in de liefde nog lang niet kwijt. Aan het AD vertelt hij over zijn nieuwe baan als ambtenaar van de burgerlijke stand: „Helemaal te gek. Ik ben ontzettend verguld met de benoeming.”

Twintig vragen

Dirk leidt al een paar jaar huwelijkceremonies, maar dan moesten de echtparen daarvoor of erna zelf nog zorgen dat hun huwelijk rechtsgeldig werd. Dat hoeft niet meer nu Dirk een gecertificeerd huwelijksambtenaar is. En de acteur maakt zich er niet gemakkelijk vanaf. Hij voert standaard een uitgebreid kennismakingsgesprek met de aanstaanden: „Ik vraag de bruidsparen ook om afzonderlijk van elkaar twintig vragen te beantwoorden. Daarna sluit ik mezelf twee dagen op om een smaakvolle en humorvolle speech te schrijven.”

Dubai en Ibiza

Dirk sluit voornamelijk huwelijken in zijn woonplaats Zaanstad, maar trekt er ook regelmatig op uit voor zijn nieuwe job en dat gaat niet naar de minste plekken op aarde. „,Noem me flying BABS (de afkorting van buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand). In mijn agenda staan ook huwelijken die ik ga sluiten op Aruba, in Dubai, op Ibiza, in Italië en de Provence in Frankrijk.

Acteren blijft Dirk gelukkig ook nog doen. De opnamen voor het 4de seizoen van Divorce zijn al weer in volle gang.

 

Meer over