Mix van deelnemers

Gevarieerde deelnemers in het nieuwe seizoen van De Verraders

8 augustus 2023 06:00 | amusement | Door Susanne Jansen

© Jasper Suyk
In het aankomende seizoen van De Verraders zijn geen BN'ers te zien, maar betreden onbekenden een raadselachtig kasteel in Frankrijk. Tijl Beckand geeft alvast een voorproefje van wat kijkers kunnen verwachten.

Het zijn van een Verrader wordt een grote uitdaging.

Onbekenden

De deelnemers van de vorige seizoenen waren allemaal BN'ers, maar in het nieuwe seizoen gaan we die niet terug zien. "Niet veel programma's stappen over van bekende naar minder bekende Nederlanders. Maar wij denken dat De Verraders dat kan hebben", onthult Tijl Beckand

Gemixt gezelschap

Maar liefst 2000 mensen hadden zich aangemeld voor het nieuwe seizoen van De Verraders. Tijl vertelt dat het een gemengd gezelschap is geworden: "Doordat we zoveel aanmeldingen hadden konden we een mix maken van jong en oud en van mensen met bepaalde specialisaties. Bijvoorbeeld mensen die bij de recherche hebben gezeten, undercover zijn geweest of gespecialiseerd zijn in het leven van kleuren. Je kunt het zo gek niet bedenken."

Nieuwe dimensie

Daardoor wordt het een nóg grotere uitdaging om de ultieme Verrader te zijn. "Er zijn in ieder geval een hoop mensen wier vak het is om anderen te lezen, dat geeft een nieuwe dimensie aan het programma", vertelt Tijl.

Fans van het programma

Normaal werden allerlei verschillende BN'ers gevraagd voor het programma, maar niet iedereen kende het ook daadwerkelijk. Dat is voor de groep onbekenden heel anders. "Nú gaan we het spel spelen met mensen die het programma al vanaf dag één volgen, fan zijn en het door en door kennen. Dat maakt het bijzonder. Voor deze mensen is het echt een 'once in a lifetime opportunity'", aldus Tijl. 

Wanneer het nieuwe seizoen van De Verraders te zien is, is nog even afwachten. De vorige seizoenen zijn terug te kijken via Videoland. 

Meer over