Giel Beelen: De Beste Singer-Songwriters van Nederland maken kunst

Maandagavond krijgt singer-songwriter Douwe Bob een opvolger. Dan is de finale van Giel Beelens zoektocht naar echte kunstenaars.

De strijd in De Beste Singer-Songwriter van Nederland gaat vanavond tussen Maaike Ouboter, Michael Prins, Lucas Hamming, Demira Jansen, Judy Blank en Jasper Mook. Giel Beelen heeft in ieder geval veel vertrouwen in hun toekomst: "Dit zijn de echte artiesten", vertelt hij aan het AD.

The Voice

Beelen ziet 'zijn kindjes' als echte kunstenaars: "Niets ten nadele van het talent uit The Voice, maar dat is gewoon een zangwedstrijd. Het heeft niets met kunst te maken." Giel vindt het dan ook geen probleem om de kandidaten een duwtje in de rug te geven. Hij draait de nummers van de deelnemers graag op 3FM.

Maaike Ouboter

Toch moest de radiomaker wel even nadenken over het draaien van het succesnummer Dat Ik Je Mis van Maaike Ouboter. Beelen was bang om haar voor te trekken. "Maar kom op: muziek is muziek! Je zou wel gek zijn om zo'n mooi nummer niet te draaien", aldus Giel.

Michael Prins

Maaike Ouboter wordt van begin af aan al gezien als de gedoodverfde winnares. Ze won zelfs al een gouden en platina plaat met haar auditienummer en liet juryleden Giel Beelen en Sanne Hans tranen met tuiten huilen.

Michael Prins is ook favoriet, zijn nummers vinden gretig aftrek onder de fans van het programma. Hij wist zelfs jurylid Eric Corton meerdere malen tot tranen te roeren.

Nielson

Dat De Beste Singer-Songwriter van Nederland-kandidaten een mooie toekomst in het verschiet ligt, bewijzen de deelnemers van vorig jaar: Nielson en Douwe Bob. Nielson kreeg het zelfs zo druk dat hij bijna een burn-out had, toch treedt hij deze zomer op veel festivals op. Winnaar Douwe Bob heeft inmiddels zijn debuutalbum uitgebracht.

Reageren