Tweede keer in week tijd

Giel Beelen door het stof na missen eigen radioshow

28 oktober 2020 16:48 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Giel Beelen baarde deze week opzien door zich twee keer te verslapen voor zijn radioprogramma op NPO Radio 2. De 43-jarige dj is woensdag op Twitter door het stof gegaan voor zijn falen.

"Ik heb me vreselijk verslapen en daar baal ik ontzettend van”, begint Beelen. "Ik kan de techniek de schuld geven, wat feitelijk misschien wel waar is, maar ik ben ook bij mezelf te rade gegaan dat ik dit nieuwe tijdstip misschien ook wel heb onderschat."

Wekker

Zijn nieuwe werktijden vergen aanpassingen in zijn slaapritme. En juist daar ging het nou fout dinsdagavond. “Ik ben tot gisteravond laat bezig geweest met het programma en de podcast. Ik wilde de persconferentie nog kijken en Het Oog op Morgen luisteren. Ik ben veel te laat gaan slapen”, gaat Beelen verder, die daarbij aangeeft een normale wekker te zullen kopen nadat zijn telefoon hem twee keer in de steek liet.

Beeld ontkrachten 

Ook gaat Giel in op de verhalen die de ronde doen dat hij zijn werk bij NPO Radio 2 minder belangrijk zou vinden dan voorheen. "Mensen die mij langer kennen weten dat ik door en door radio ben en júist dit tijdstip wil. Ik snap dat de luisteraars boos waren en zich zorgen hebben gemaakt. Ik ga er de komende tijd alles aan doen om dat beeld dat nu ontstaat te ontkrachten." 

Giel Beelen is elke werkdag als hij zich niet verslaapt van 4.00 tot 6.00 uur te horen op NPO Radio 2.

Meer over