Giel Beelen neemt afscheid van ochtendshow met stunt

11 november 2016 10:45 | amusement | Door Televizier

© Hans Peter/Vara

Giel Beelen sloot zijn allerlaatste 3FM ochtendshow af in stijl door nog één keer te stunten. Halverwege de uitzending stapte hij letterlijk en figuurlijk op.

Giel pakte een mobiele zender en stapte de auto in naar een onbekende bestemming. Hij legde onderweg uit geen zin te hebben in een standaard afscheid met veel pers en media-aandacht, hoe goed bedoeld ook. 

Mark Rutte

In de auto vervolgde hij de laatste anderhalf uur van zijn slotuitzending. Hij werd onder meer toegesproken door Mark Rutte die de laatste gast was van het onderdeel GielMobiel. De minister president bedankte Giel voor de 12.5 jaar dat hij z'n leven had begeleid en merkte op dat veel mensen met hem groot zijn geworden. Ook vroeg Rutte een nummer van Bruno Mars aan: "Dat is heerlijke muziek om bij te werken."

Paard van Troje

Kort voor het einde van de show werd duidelijk wat Giels' bestemming was: Het Paard van Troje in Den Haag waar Douwe Bob klaar stond met zijn band om de laatste minuten van de ochtendshow muzikaal te begeleiden. Terwijl de strijkers stemmige achtergrondmuziek maakten, vertelde Giel aan zijn luisteraars dat hij altijd van de ochtendshow zal houden, maar dat hij in de loop der tijd verliefd is geworden op andere zaken, zoals zijn talentenjacht waar hij ook in 2017 mee doorgaat.

Komende maandag start Domien Verschuuren in het timeslot van Giel, die zelf in de weekends radio gaat maken.

Meer over