Giel Beelen stapt over naar Radio Veronica

30 augustus 2017 09:18 | amusement | Door Televizier

© Hans Peter/Vara

Giel Beelen keert terug in de ochtend: de dj start vanaf maandag 9 oktober bij Radio Veronica waar hij tussen 6.00 en 9.00 uur een nieuwe ochtendshow presenteert.

De transfer hing al een tijdje in de lucht, zeker toen Beelen eerder deze maand aankondigde na bijna twintig jaar te vertrekken bij 3FM. Dinsdagavond leek de overstap al bevestigd toen de eerste persfoto's van Giel bij Radio Veronica online verschenen. 

Livestream

Giel hielp de geruchtenmolen later die avond zelf nog een handje door tijdens zijn livestream, vermoedelijk per ongeluk, een kijkje in zijn mailbox te geven waar een bericht van zijn nieuwe werkgever Talpa op te zien was.

Droom

Nu het nieuws bekend is, bevestigen zowel Giel als Radio Veronica de komst van de dj naar het station. Beelen noemt zijn nieuwe job een droom die uitkomt: "Een plek krijgen op een van de meest historische radiomerken die er bestaat, daar kun je als radiomaker alleen maar van dromen."

Veronica Ochtendshow met GIel

De nieuwe ochtendshow van Giel draagt de alles denkende naam De Veronica Ochtendshow met Giel en volgens Beelen kunnen zowel oude als nieuwe luisteraars hun hart ophalen vanaf oktober: "Met de Giel Mobiel jaag ik bekend Nederland weer de stuipen op het lijf en zo zullen er nog vele oude vertrouwde maar ook nieuwe programma-items in mijn gloednieuwe show op Radio Veronica te horen zijn.”

Wat het nieuwe salaris van Giel wordt is nog niet bekend. 

Meer over