Nieuwe portretten

Gijs Scholten van Aschat en Peter Pannekoek in nieuw seizoen Volle Zalen

30 augustus 2022 14:08 | amusement | Door Judith Regeling

© ANP / Jeroen Jumelet
Cornald Maas is de afgelopen tijd flink in de weer geweest voor een nieuw seizoen Volle Zalen. Zo gaat hij onder meer langs bij Gijs Scholten van Aschat en Peter Pannekoek.

Het nieuwe seizoen Volle Zalen is vanaf dinsdag 18 oktober wekelijks om 20:25 uur te zien op NPO2.

Lees ook: Joke Bruijs centraal in Volle Zalen: 'Geluk moet je bij jezelf zoeken' 

Volle Zalen

In Volle Zalen gaat Cornald Maas op bezoek bij vijf unieke en uiteenlopende theaterpersoonlijkheden en dat zijn ook dit keer niet de minste. Zo spreekt hij (in volgorde van uitzending) onder meer met acteur Gijs Scholten van Aschat, mezzosopraan Tania Kross, zangeres Frédérique Spigt, theatermaker Adelheid Roosen en cabaretier Peter Pannekoek. Van ieder van hen wordt een persoonlijk portret gemaakt.

Cornald Maas

Om zo diep mogelijk tot de kern te komen, bezoekt Cornald Maas ze dan ook op plekken die bijzonder voor ze zijn. Zo ontmoet hij Gijs Scholten van Aschat in Tiel waar de acteur is opgegroeid, reist hij voor Tania af naar Curaçao waar ze werkt aan een opera en ontvangt Frédérique de presentator in haar huis in Rotterdam waar ze vertelt over haar moeder die leed aan een oorlogstrauma. Verder gaat Cornald met Adelheid Roosen nar Tanger in Marokko en samen met Peter Pannekoek naar de comedyclub Toomler waar Peters eerste optreden plaatsvond.

Meer over