Allegro

Nieuwe tv-klus bij de EO voor Giovanca Ostiana

14 April 2021 10:54 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© EO

Giovanca Ostiana vormt momenteel met Tijs van den Brink een presentatieduo bij Op1, maar de 44-jarige krijgt binnenkort weer een eigen muziekprogramma. 

Giovanca Ostiana wordt het gezicht van Allegro. In dat muziekprogramma reist ze samen met dirigent Patrick van der Linden en zijn Ars Musica koor en orkest door vier eeuwen religieus klassieke muziek. Giovanca heeft al de nodige ervaring als presentator van een muziekprogramma, ze nam een tijdlang Vrije geluiden voor haar rekening. 

Gospelmuziek

Allegro ligt precies in het straatje van Giovanca. “Ik ben opgegroeid met kerkmuziek en groot liefhebber van gospelmuziek. Ik vind het bijzonder dat ik opnieuw in aanraking kom met klassieke werken die hun oorsprong hebben in de kerk”, zegt Giovanca in een persbericht.

Solo

Ze kijkt uit naar de nieuwe soloklus. “Wat ik leuk vind is dat ik samen met de kijker door een dirigent en zijn ensemble wordt meegenomen in religieuze klassieke werken van de renaissance tot nu. Van componisten die grote impact hebben gehad op de muziek vandaag aan toe.” 

Het EO-muziekprogramma Allegro is vanaf zondag 18 april vier weken lang om 14.00 uur te zien bij de EO op NPO 2.

Meer over