Samenvatting

Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: Welke Piet vervangt Sinterklaas?

1 december 2023 15:52 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Screenshot NLZIET
Heb je Het Sinterklaasjournaal gemist? Geen zorgen! Wij maken dagelijks een samenvatting voor je van de belangrijkste avonturen die Sinterklaas en zijn Pieten hebben meegemaakt.

Dit is de samenvatting van donderdag 30 november 2023.

Sinterklaas is zoek, wie vervangt Sinterklaas?

In de aflevering van woensdag zagen we dat Sinterklaas ineens was verdwenen. De Pieten maken zich ernstige zorgen en besluiten dat het een goed idee is om een poster op te hangen met daarop de tekst dat Sinterklaas wordt gezocht. Sint heeft alleen zijn pak niet aan, dus hoe is hij door de mensen op straat te herkennen? Er ontstaat een nieuw idee: één van de Pieten gaat Sinterklaas tijdens zijn afwezigheid vervangen. Maar wie?

Zapp

Een nieuw spel: Sinterklazen

De razende reporter Jeroen is bij een paar mensen op bezoek die een heel nieuw spel spelen: Sinterklazen. Als hij het spel met de jongens gaat doen, blijkt al snel dat het niet al te enerverend is. Het sluit wel goed aan bij wat Sinterklaas inhoudt, want er worden cadeautjes weggegeven!

Zapp

Het Sinterklaasjournaal

Hoe loopt dit allemaal af? Je ziet het elke dag om 18:00 uur in Het Sinterklaasjournaal op NPO 3 of je leest het weer in onze samenvatting.

Lees hier ook de samenvatting van woensdag 29 november 2023.

Meer over