Glee krijgt gewoon vervolg

De populaire serie Glee krijgt een vijfde seizoen. Dit ondanks het overlijden van hoofdrolspeler Cory Monteith.

Deze week kwamen de schrijvers van Glee samen om te bespreken hoe het nu verder moet met de serie. Eén ding is zeker: Glee stopt er niet mee, daarvoor gaat er te veel geld om in de serie.

Meerdere personages

Dat bevestigt een bron aan entertainmentwebsite TMZ. De insider laat verder weten dat Cory Monteith, die Finn Hudson speelde, niet het belangrijkste personage in de serie was. Glee draait om meerdere personen, vorig jaar werden er zelfs nog een aantal nieuwe personages geïntroduceerd.

Finn Hudson

Nu is het nog de vraag hoe de serie verder moet gaan. De bron vertelt: "De makers nemen de tijd om tot een goede oplossing te komen die past bij de serie. Er zijn tot nu toe nog geen beslissingen genomen over het script, daar is het nog te vroeg voor."

De schrijvers komen nog voor een lastige taak te staan. De rol van Finn Hudson was enige tijd vrij beperkt, maar juist tegen het einde van het laatste seizoen leek zijn rol weer groter te worden.

The West Wing

De producenten van Glee zouden momenteel inspiratie halen uit de serie The West Wing. Zij hadden eind 2005 te maken met het overlijden van John Spencer, die Leo McGarry speelde in de serie. Het verlies van het personage werd uiteindelijk in één van de afleveringen besproken.

Cory Monteith

Cory Monteith overleed afgelopen zaterdag in zijn hotelkamer in Vancouver. Een mix van heroïne en alcohol werd hem fataal.

Reageren