Interview

Glennis Grace over The Voice of Holland: ‘Ik ben geen keiharde coach’

7 januari 2022 10:05 | amusement | Door Carlijn Schepers

© William Rutten
The Voice of Holland heeft een nieuwe coach: zangeres Glennis Grace. Bekend van haar versie van Volumia!’s Afscheid en Whitney Houston-vertolkingen. ‘Wie mij kiest weet dat ik het hart op de tong heb.’

Je bent de nieuwe coach van The Voice Of Holland! Hoe is dat?

“Superleuk! Ik ben al een paar keer gevraagd als lerares voor mensen die willen zingen, maar dat hield ik altijd af. Ik dacht: wat moeten ze van mij leren? Dus coach zijn bij zo’n groot programma vond ik een uitdaging. Ik had niet verwacht dat het zo zou bevallen. Het mooist vind ik vooruitgang te zien bij de talenten. Dat ze mijn adviezen ter harte nemen.”

Was je al eerder gevraagd?

“Ja, maar toen werd het Jan Smit. Dit keer kwam het verzoek vanuit de andere coaches. Zij wilden mij er graag bij. Anouk vindt het bijvoorbeeld fijn als er iemand naast haar zit die eerlijk is, die het niet schuwt haar mening te geven. Het is grappig dat iedereen denkt dat Anouk en ik botsen, maar dat is absoluut niet het geval. We hebben veel respect voor elkaar en elkaars mening. In een bitchfight hebben we allebei geen zin.”

Heb je vooraf bedacht wat voor coach je wilde zijn?

“Ik nam gewoon een sprong in het diepe. Dat doe ik met alles. Ik vind het vooral belangrijk mijn eigen ik in de stoel te plaatsen. Me niet anders voor te doen. Talenten die mij kiezen weten dat ik het hart op de tong heb. Al vinden ze mijn strengheid achteraf wel meevallen. Natuurlijk zeg ik het als mensen de kantjes ervanaf lopen, maar ik ben geen keiharde coach.”

Waarop let je bij de audities?

“Ik ben heel kritisch, dus ik draai mijn stoel lang niet bij iedereen. Ik wil iemand horen strijden. Voelen dat diegene er echt voor gaat. Natuurlijk zoek ik ook naar iets bijzonders. Emotie of een ruw randje. En dan hoop ik dat ze voor mij kiezen. Je ziet het wel aan me als ik iemand graag in mijn team wil, maar ik ga niet op de vloer liggen bidden en smeken.”

Lees ook: En er zijn meer vernieuwingen te zien in The Voice

Je deed in 2018 als kandidaat mee aan America’s Got Talent. Helpt dat?

“Die ervaring kan ik delen met mijn talenten. Ik snap hoe het voor ze is om op zo’n groot podium in de spotlights te staan. Heel eerlijk, ik was zelf doodsbang toen ik meedeed. Dus ik geef nu door hoe ik mijn zenuwen in bedwang probeerde te houden. Door op mijn ademhaling te letten en te focussen op het optreden dat ik wilde neerzetten.”

Welke tip had jij als beginnend artiest graag gekregen?

“Blijf altijd vasthouden aan je dromen en zorg dat je jezelf nooit verloochent. Zien mensen vandaag je talent niet, dan komt dat moment later wel. Ik heb ook lang moeten wachten op mijn succes, maar ik heb altijd geloofd in mezelf. En hard gewerkt natuurlijk. Dat wil ik mijn talenten ook meegeven. Dat ze nooit moeten opgeven. Ooit komt het goed.”

Het nieuwe seizoen van The Voice of Holland is vanaf vrijdag 7 januari 2022 om 20:00 uur te zien op RTL4.

Meer over