Goedele Liekens maakt 'De Dokters' voor RTL4

Goedele Liekens maakt haar comeback op de Nederlandse televisie. Ze gaat een medisch programma maken voor RTL4.

Het gaat om het programma De Dokters, dat eerder dit jaar door de NTR op Nederland 2 werd uitgezonden. Het format is gebaseerd om het Amerikaanse format The Doctors.

De Dokters

In De Dokters behandelen vier dokters allerlei populaire medische nieuwtjes en wetenswaardigheden. Naast Goedele zijn ook huisarts Job Nievaart, cardioloog Janneke Wittekoek en KNO-arts Asaf Senft van de partij. Zij waren ook betrokken bij de NTR variant van het programma. In 2012 was Liekens te gast in het NTR-programma.

Goedele Liekens omschrijft het programma als "wetenschappelijk verantwoord, maar voor iedereen bevattelijk".

Goedele Liekens

In de jaren '90 presenteerde Goedele het programma Over Seks Gesproken voor SBS6. Ze laat aan RTL Boulevard weten erg uit te kijken naar haar comeback in Nederland. "Ik ben zo blij, want ik heb vijftien jaar heel hard gewerkt in België, maar ik heb Nederland wel gemist. Ik ben blij dat ik vaker jullie kant op mag komen."

DementieEnDan

Opvallend is dat De Dokters op woensdag 25 september nog gewoon te zien op Nederland 2. Het programma komt dan met een special over dementie: DementieEnDan. De gehele week staat in het teken van dementie bij de AVRO en NTR.

De Dokters met Liekens is vanaf 7 oktober 2013 elke maandag om 16.30 uur te zien op RTL4.

Reageren