Gordon doet trouwshow ook voor homo-acceptatie

Met zijn nieuwe programma Gordon gaat trouwen... maar met wie? wil de RTL-ster niet alleen de ware vinden, maar ook een lans breken voor de acceptatie van homo's in Nederland.

De ondernemende entertainer reageert daarmee op geruchten dat zijn trouwshow vooral een lucratieve publiciteitsstunt zou zijn. De productie was immers onlangs nog bezig om mogelijke minnaars te werven.

Liefde

Nu het programma bijna van start gaat, wil Gordon afrekenen met die aantijgingen: "Je zult altijd mensen hebben die kritiek hebben, maar ik doe dit met heel mijn hart en vol integriteit. Ik heb het gevoel dat het wel gaat lukken". Gordon laat er geen gras over groeien: al in de eerste aflevering zou er sprake zijn van een vonk en wordt er zelfs gezoend.

Acceptatie

Volgens Gordon heeft zijn programma ook een positieve bijdrage op de acceptatie van andersgeaarden in Nederland en dat is broodnodig: "De homoacceptatie in Nederland gaat hard hollend achteruit. Ik hoop dat ik met dit programma laat zien dat liefde universeel is. Dat het niet uitmaakt van wie je houdt. Het moet gewoon heel normaal zijn, ook voor mij."

Gordon gaat trouwen... maar met wie? is vanaf donderdag 26 oktober te zien op RTL 4.

Meer over:

Reageren