Gordon intens geraakt door zure reacties op trouwshow

De kritiek op de anticlimax van Gordon gaat trouwen... was niet van de lucht en dat gaat 's lands bekendste vrijgezel behoorlijk aan het hart: "Ik heb er geen cent extra mee verdiend."

Gordon schoof daags na de omstreden laatste aflevering van zijn trouwshow aan bij RTL Late Night voor een terugblik en een verklaring

Afgebrand

In het gesprek kwam duidelijk naar voren dat de 49-jarige RTL-alleskunner zich niet echt herkende in de online ophef. Hij voelde zich vooral aangevallen en afgebrand, zeker omdat hij de show "met heel zijn hart" had gemaakt, waardoor de storm van kritiek die volgde extra pijn deed: "Die mentaliteit van tegenwoordig in Nederland. Op sociale media word je helemaal afgebrand. Dat doet heel veel pijn."

Werk

Gordon snapte wel enigszins dat kijkers zich bedrogen voelde omdat er niet getrouwd werd. Maar hij benadrukte dat 'ie niet anders kon dan zijn gevoel volgen en doorgaan met zijn trouwprogramma. Van moedwillige misleiding of schaamteloos cashen is wat hem betreft geen enkele sprake: "Ja sorry, het is mijn werk. Ik ben programmamaker! Of ik mijn zakken gevuld heb? Ik heb gewoon een contract bij RTL, ik heb er geen cent extra mee verdiend."

"Spijt"

RTL Nederland reageerde vrijdag ook op de breed uitgemeten onvrede. In een verklaring liet de zender weten excuses te willen maken aan kijkers die ontdaan of beledigd zijn door de acht weken durende, groots gepromote zoektocht die uiteindelijk op niets uitliep: "Als we kijkers het gevoel hebben gegeven dat ze voor de gek zijn gehouden, dan spijt ons dat."

Reageren