5 tegen 5

Gordon over lage kijkcijfers: 'Ik kijk alleen naar mijn banksaldo'

6 april 2021 09:36 | amusement | Door Demi Schoenmakers

© ANP
De kijkcijfers van de spelshow 5 tegen 5 op SBS vallen erg tegen. Jammer, vindt presentator Gordon. Toch maakt hij zich er niet zo druk om.

In de quiz 5 tegen 5, dat voor het eerst in 1983 op televisie was met als presentator Willem Ruis, zijn twee teams van vijf spelers actief. Ze moeten vragen beantwoorden waarin altijd centraal staat hoe de Nederlandse bevolking over bepaalde zaken denkt.

The voice

De eerste afleveringen stonden recht tegenover The voice of Holland en dat hebben ze bij SBS wel gemerkt. De cijfers vielen week na week tegen. Terwijl iedere week een kleine 2 miljoen mensen naar de talentenshow van RTL keken, stemden slechts zo'n 400.000 mensen af op het spelprogramma met Gordon. 

Bankrekening

Een verslaggever van RTL Boulevard vroeg Gordon maandagavond naar de lage kijkcijfers: “5 tegen 5 heeft 400.000 kijkers. Ben je daar blij mee of had je iets anders verwacht?” Gordon reageert hier uiteraard met grap op. "Ik kijk niet naar de kijkcijfers schat. Ik kijk alleen naar de cijfers op mijn bankrekening en dat is altijd boven het miljoen", zegt hij. 

Tegenvaller

Uiteindelijk geeft hij eerlijk toe dat 400.000 mensen best wel tegenvalt. "Ik doe gewoon lekker mijn werk en 5 tegen 5 is superleuk om te maken. Het tweede seizoen is ook al opgenomen, dus dat komt er sowieso. Dus ja, weet je, ik maak me niet zo druk.”

Meer over