Gouden Kalf voor Monic Hendrickx in Penoza en Pierre Bokma in De Prooi

5 oktober 2013 10:40 | amusement | Door Televizier

De Gouden Kalveren van 2013 zijn weer uitgereikt. Onder anderen Monic Hendrickx en Pierre Bokma mochten een award mee naar huis nemen.

Voor Monic Hendrickx was het alweer de vierde keer dat ze de prijs in ontvangst mocht nemen. Ze ontving het Gouden Kalf in de categorie 'Beste Actrice in een Dramaserie' voor haar rol als Carmen Walraven in de KRO-serie Penoza. De jury gaf de 46-jarige actrice de prijs, omdat ze de rol "verheft tot meer dan dat het op papier soms lijkt. Zij is krachtig en rauw, elegant en emotioneel zuiver."

Monic Hendrickx gaf haar concurrenten Noortje Herlaar (Moeder, ik wil bij de Revue) en Marianne Aparicio Torres (aflevering Warriors van misdaadserie Van God Los) het nakijken.

Pierre Bokma

Pierre Bokma kreeg de prijs voor beste acteur in een dramaserie. Hij ontving de prijs voor de rol van Rijkman Groenink in de serie De Prooi. Pierre stelde voor het Kalf doormidden te zagen en te delen met medegenomineerde Fedja van Huêt (voor zijn rol als Willem Steenhouwer in Overspel). Het is namelijk het tweede jaar op rij dat de twee acteurs in dezelfde categorie zijn genomineerd.

De Prooi gaat over de teloorgang van de ABN AMRO. De serie is vanaf 19 oktober om 20.20 uur te zien op Nederland 2.

Borgman

De Gouden Kalveren worden uitgereikt tijdens Het Gala van de Nederlandse Film. De films Borgman en Wolf gingen er met de belangrijkste filmprijzen vandoor. Borgman werd door de jury verkozen tot beste film, Wolf had volgens hun de beste regie.

Meer over