Alleen nog traditionele thema's

Great British Bake Off stopt met landenthema's na kritiek

2 september 2023 11:06 | amusement | Door Jef Willemsen

© Love Productions
De makers van The great British bake off luisteren naar kritiek van kijkers en nemen afscheid van de landenthema's. De uitzendingen zouden te stereotyperend en zelfs racistisch zijn. 

Op papier leek het vast een prima idee: de afgelopen seizoenen mochten de kandidaten van The great British bake off hun tanden stuk bijten op de internationale keuken. Nu worden de makers echter beticht van culturele toe-eigening.

Boze fans

De kritiek is niet nieuw: al sinds de bakshow begon met de landenthema's in 2020 waren kijkers niet blij. Japanweek viel dat jaar niet in de smaak, in 2021 kon 'Duitsland' de goedkeuring niet wegdragen en vorig jaar schoot Mexicoweek helemaal in het verkeerde keelgat toen presentatoren Matt Lucas en Noel Fielding met poncho's, sombrero's en moddervette Mexicaanse accenten ten tonele verschenen.

Traditioneel

The great British bake off speelt komend seizoen op veilig. De internationale themaweken zijn geschrapt en de nadruk ligt op de meer traditionele bakopdrachten als 'cakes', 'biscuit' en 'brood'.

Meer over