Groeten van MAX-kokkin vindt Herman den Blijker heel erg

25 juni 2015 11:43 | amusement | Door Televizier

Karin Luiten, de nieuwe campingkok van Groeten van MAX, vindt Herman den Blijker héél erg. Volgens Karin is hij respectloos over voedsel en eet hij op de meest onsmakelijke manier.

In Avrobode zegt Karin: „Op het gebied van kookprogramma's vind ik Herman den Blijker héél erg. De man neemt voortdurend de term ’vreten’ in de mond, respectlozer kun je niet over voedsel praten. Daarnaast eet hij ook nog eens op de meest onsmakelijke manier: schrokkend, met open mond en met z’n handen.”

Snel en goedkoop

Karin heeft sowieso geen hoge pet op van kooktelevisie in Nederland: „Het is hier behoorlijk armetierig gesteld. In elke show moet een BN’er of er wordt een wedstrijd van gemaakt zodat het koken zelf bijzaak wordt. Het moet allemaal snel, snel en goedkoop. Je ziet eraan af dat de makers geen affiniteit met eten hebben.”

Gênante situaties

De culinair journaliste vertelt in het interview ook over gênante situaties die ze zelf aan de hand heeft gehad. „Als kookboekenschrijfster word ik zo nu en dan uitgenodigd voor signeersessies in boekhandels. Ik bak dan altijd wat lekkers, dat hoort er toch bij. Maar als je dan achter je tafeltje zit met een stapel boeken en je zelf­gebakken muffins, en er komt echt he-le-maal ­niemand opdagen dan is dat behoorlijk gênant. Het personeel probeert me in die gevallen altijd op te beuren met verhalen als ’vorige week zat Joost Zwagerman hier en toen was er ook niemand’”.

Meer over