Grote Racisme Experiment enorme hit op internet

Het Grote Racisme Experiment van BNN is een enorme hit op Uitzending Gemist. Inmiddels is het programma ruim 350.000 keer teruggekeken op Internet.

De tv-uitzending op 7 november werd door 484.000 mensen bekeken. Met Uitzending Gemist erbij is het kijkersaantal inmiddels opgelopen tot 835.000. Volgens producent SkyHigh TV werd een tv-programma van BNN nog nooit zo vaak teruggekeken: “Het staat nu op plek 6 van de meest teruggekeken tv-programma’s ooit en de verwachting is dat het programma op deze lijst nog verder stijgt”.

Het Grote Racisme Experiment

In Het Grote Racisme Experiment gepresenteerd door Sophie Hilbrand deden dertig mensen mee aan een sociaal experiment. Bij binnenkomst werden ze onmiddellijk gescheiden op oogkleur. De mensen met blauwe ogen werden drie uur lang vastgehouden in een vreselijke kelder terwijl de bruinogigen in een andere ruimte ervan werd overtuigd dat ze beter en slimmer waren dan de blauwogigen.

Superioriteit

Eenmaal weer samengevoegd gedroegen de mensen met bruine ogen zich schokkend genoeg superieur tegenover de mensen met blauwe ogen. Ook grepen ze al snel de macht ten koste van de andere groep.  Met het experiment probeert trainster Seyda Buurman-Kutsal aan te tonen dat racisme allemaal in ons zit en dat iedereen zich, vaak onbewust, schuldig maakt aan discriminatie op huidskleur of ras.

Social Media

Ook op Social Media is het experiment een ongekende hit:


Buitenland

Inmiddels hebben buitenlandse media volgens SkyHigh TV al interesse getoond in het format. Deze producent is inmiddels in gesprek met verschillende buitenlandse zenders om het experiment ook daar op de televisie te brengen. 

Reageren