GTST-acteur Buddy Vedder is de nieuwe presentator van de Kids Top 20

Buddy Vedder maakt grote sprongen in zijn televisiecarrière. Naast zijn rol als Rover Dekker in Goede Tijden Slechte Tijden wordt hij de nieuwe presentator van de Kids Top 20.

Hij vervangt daarmee mama Monique Smit, die thuis zit te genieten van haar pasgeboren zoontje Noah. Buddy Vedder kijkt enorm uit naar zijn debuut van volgende week: “Ik vind het enorm vet en een grote eer om het programma waar ik vroeger naar keek nu zelf te mogen presenteren. Mijn grote liefde voor muziek wil ik graag met de kinderen delen. Het is een toffe uitdaging om dit programma, dat al 13 jaar een hit is, naar een nóg hoger level te kunnen tillen. Daar heb ik onwijs veel zin in!”.

Ervaren Buddy

Sinds juni is Buddy pas bekend bij het grote publiek door zijn rol als Rover in GTST. Toch heeft hij al enige ervaring op het gebied van acteren. Zo produceerde hij op 18-jarige leeftijd een eigen bewerking van de musical The Wild Party, heeft hij in verschillende voorstellingen gespeeld en is hij als stemacteur regelmatig te horen in de meest uiteenlopende animatieseries, zoals Avatar en Lego Star Wars. Het is geen wonder dat Buddy met succes geauditeerd heeft voor de nieuwe presentator voor de Kids Top 20.

Toch een uitdaging

Buddy gaat vele Nederlandse basisscholen af waar hij populaire artiesten ontvangt in een omgetoverd schooldecor. Samen met de kids danst hij op liedjes uit de hitlijst. Zijn rol ziet hij wel als een uitdaging: “Het is ook wel pressure, alle vrouwen waren grote zus van kinderen in de studio, nu moet ik de rol van grote broer vervullen”. Monique Smit en Kim-Lian van der Meij waren zijn voorgangers. Volgens Buddy is zijn nieuwe baan makkelijk te combineren met zijn drukke baan bij GTST: “Het is hard werken maar ik ben twintig dus ik kan er nog wel even tegenaan”.

De eerste Kids Top 20 met Buddy Vedder is vanaf 5 september om 8.10 uur zien bij AvroTros op NPO3

Reageren