GTST-Acteur Everon Jackson Hooi pleit voor meer diversiteit in series

Everon Jackson Hooi, beter bekend als Bing Mauricius uit GTST, vindt dat er meer getinte acteurs zouden moeten spelen in televisieseries. Volgens Hooi is het niet eenvoudig om werk te vinden als getinte acteur. 

"Kijk maar naar een gemiddelde serie, dan heb je geluk als er een donker personage bijzit", vertelt Hooi in het programma Goedemorgen Lex op 100% NL. De 34-jarige acteur zal naar eigen zeggen nooit  zijn rol in GTST uit zichzelf opgeven. 

Diversiteit

Hooi vindt dat  er 'voor donkere acteurs gewoon heel weinig is qua rollen in Nederland'. Hij  heeft dan ook een advies voor de producenten en bedenkers van Nederlandse series. "Ik pleit voor meer getinte mannen in series, ja." 

Nieuwe Ludo

De lastige markt heeft de acteur aan het denken gezet over zijn rol als Bing in GTST. Voorlopig zal hij niet van de buis verdwijnen. "Ik zou GTST niet zelf willen verlaten. Ik zie mijzelf daar wel de nieuwe Ludo worden. Weet je waarom? De rollen liggen echt niet voor het oprapen. Ik speel liever elke dag dan dat ik iedere keer wacht op een nieuwe rol."

Reageren