GTST app hint naar terugkeer Zeger van Zuylen

De geestelijk gestoorde Zeger Philip van Zuylen-de Larrey is misschien toch minder dood dan we dachten. Dat blijkt uit hints van de Meerdijk app.

De schatrijke Zeger (Jakob Nieuwenhuijsen) werd begin dit seizoen geïntroduceerd als nieuwe liefde van Wiet van Houten (Pip Pellens). Maar deze droomprins bleek iets te mooi om waar te zijn.

Waanzin

De charmante Zeger wist Wiet in te pakken en mee te lokken naar het kasteel van zijn familie in Ierland. Daar bleek al snel dat hij psychisch behoorlijk in de war was: hij sprak met zijn overleden grootmoeder en was er heilig van overtuigd dat de sprookjes die ze hem als kind vertelde waarheid waren. Hij was vooral geobsedeerd door Blauwbaard, de bruut die zijn vrouwen vermoordde als ze hem niet gehoorzaamden. Wiet was hetzelfde lot beschoren als ze niet gered zou zijn tijdens de jubileumaflevering afgelopen oktober. Die dubbele aflevering eindigde met Zeger die van een klif stortte, ogenschijnlijk zijn dood tegemoet. 

Wie stalkt Wiet

Daarmee leek de kous af, maar in de verhaallijn rond Wiets mysterieuze stalker is Zeger ineens weer één van de verdachten. Rechercheur Alex is in de Meerdijk app druk bezig uit te zoeken wie het op Wiet gemunt kan hebben. Lorena is al van zijn lijstje geschrapt, ze heeft Wiet inmiddels vergeven voor de dood van haar moeder Rosa. Maar, na het oplossen van een rebus (het blijft een spelletje) krijgt hij een verontrustend mailtje van zijn Ierse collega's.

Afbeelding

Kort samengevat: de dienders bevestigen dat Zeger Philip van Zuylen - De Larrey inderdaad van een klif is gevallen, maar dat van zijn lichaam elk spoor ontbreekt. Zou hij dan toch? Alex de Boer heeft inmiddels een ticket geboekt naar Ierland om de zaak persoonlijk te onderzoeken. 

Reageren