GTST fans niet blij met verjonging

7 Mei 2016 15:50 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL 4/GTST

Goede tijden slechte tijden is al enige tijd bezig te verjongen door middel van nieuwe, jeugdige acteurs en hedendaagse verhaallijnen. De fans lijken dat echter niet zo te waarderen.

De verandering begon geleidelijk toen vlak voor de zomerstop van 2015 ineens Linda Dekker (Babette van Veen) terugkeerde met haar puberzoon Rover (Buddy Vedder). Niet lang daarna volgde puberdochter Sam Dekker (Stijn Fransen). Sindsdien zorgen Rover en Sam voor heel wat problemen, niet alleen in de serie maar ook bij de kijkers thuis. Broer en zus maken zich met al hun gescheld en geschreeuw namelijk alles behalve populair.

Verjonging

De nieuwkomers vallen extra op bij omdat de oude garde nog maar weinig oude gezichten kent. Anton Bouwhuis (Joep Sertons) is een eindje in de vijftig en momenteel de oudste grootvader van de serie, daarna volgt Ferri Somogyi's personage Rik de Jong die ook al twee kleinkinderen heeft. De serie is wat dat betreft nog steeds niet over het vertrek van Jef Alberts (Bartho Braat) heen.

Nieuwe tijden

De verjonging gaat sinds kort wel heel rap: de makers hebben binnen een week tieners Sil Selmhorst (Soy Kroon) en Amy Kortenaer (Holly Mae Brood) opnieuw in de serie gebracht. Ook dit stel is niet bepaald in trek bij de fans, al was het maar omdat ze totaal niet meer lijken op de oude, vertrouwde personages.

Al zien sommige kijkers mogelijkheden om van de nood een deugd te maken.

En dat Amy tegenwoordig de kost verdient als hippe fashion vlogger wil er ook nog niet echt in.

Voor de fans die de jonkies liever zien gaan dan komen is er goed nieuws: enkele personages verkassen binnenkort naar de GTST spinoff Nieuwe tijden.

Meer over