Guido Weijers speelt oudejaarsconference live

Guido Weijers mag voor RTL 4 het jaar afsluiten en doet dat ditmaal live. De komiek is op 31 december rechtstreeks te zien vanuit het Oude Luxor in Rotterdam.

Guido tekende in maart een contract met RTL 4 om voor de achtste maal op rij oudejaarsconference te verzorgen. Nu blijkt dat hij het in navolging van Claudia de Breij en Herman Finkers live gaat doen. 

Voorbereiding

Aan RTL Boulevard vertelt de cabaretier dat hij dit een stuk spannender vindt dan de show een dag of wat van te voren opnemen: "Ik moet op de minuut getimed klaar zijn met de hele voorstelling. Het is een grote uitdaging, de vrijheid te nemen om te improviseren, maar wel voor twaalf uur klaar te zijn. Dat wordt heel spannend."

Schaven

Momenteel tourt Weijers door het land met het programma om de show zo goed en actueel mogelijk te houden: "Ik ram er in vier maanden 75 voorstellingen doorheen om hem op oudejaarsavond helemaal perfect te hebben. Elke dag schaaf ik bij. Oude grappen weg, nieuwe erin. Dat is het leuke van altijd actueel willen zijn.”

Guido heeft concurrentie van Youp van 't Hek op NPO 1.

Meer over:

Reageren