Guus Meeuwis over zijn nieuwe job bij The Voice of Holland

Daags na de bekendmaking dat hij de nieuwe Voice of Holland coach wordt, geeft Guus Meeuwis zijn eerste interview.

Eigenlijk was het zijn dochter die Guus Meeuwis over de streep trok om ja te zeggen tegen The Voice. In het verleden hield hij de boot geregeld af.

"Zware erfenis"

Maar na gesprekken met diverse (oud)-coaches en een laatste zetje van zijn dochter die écht vond dat hij het moest doen, is Guus volgend seizoen van de partij. Hij kan naar eigen zeggen niet wachten te beginnen, maar is zich wel degelijk bewust van het feit dat hij "een zware erfenis" moet overnemen als vervanger van Marco Borsato. Daarom gaat Guus zeker bij Marco op bezoek voor tips en adviezen om hem daarna zo goed en waardig mogelijk te vervangen: "Maar dat zal niet meevallen".

Nederlandstalig

Een echte tactiek heeft de Brabantse zanger nog niet uitgestippeld, daar is het nog te vroeg voor. Wel weet hij al welk genre zijn voorkeur geniet: "Mijn hart gaat uit naar Nederlandstalige muziek, dus ik hoop dat ik daar iets mee kan gaan doen. Ik ben zo benieuwd naar alles en iedereen die voorbijkomt. Ik laat me graag overdonderen door al het talent dat voorbijkomt."

Ter voorbereiding plaatste Guus symbolisch zijn naam op de rode draaistoel. 

Meer over:

Reageren