Gezin eerst

Hadewych Minis en man Tibor nooit tegelijk in film

23 december 2021 16:18 | amusement | Door Merlin Everts

© ANP/ KIPPA/Marco de Swart

Actrice Hadewych Minis en haar man Tibor Lukács zullen naar eigen zeggen nooit samen in een film of serie te zien zijn. Dit hebben zij besloten omwille van hun kinderen.

Hadewych laat in een interview met dagblad NRC weten dat zij en haar man Tibor om beurten grote filmprojecten oppakken. “We krijgen vaak de vraag om samen te spelen in een film of serie. Maar dat is niet mogelijk: wij willen graag dat er altijd één persoon in huis is die de boel draaiende houdt en de kinderen verzorgt.” 

Roef Ragas

Het acterende stel is sinds 2012 getrouwd en heeft twee kinderen, dochter Catalina en zoon Salvador. “Onze kinderen zijn nu 6 en 9 jaar oud, ik merk dat ik heel veel bij ze wil zijn. Mijn werk maakt mij gelukkig, op voorwaarde dat het niet ten koste gaat van mijn gezinsleven. Mijn moederschap is minstens zo belangrijk voor mij als mijn carrière.” Ook haalt Hadewych haar vroeg overleden collega’s Roef Ragas of Jeroen Willems aan om haar gezin boven haar werk te plaatsen. “Die schurkten allebei aan tegen de leeftijd die ik nu heb. Dat besef dwingt mij heel bewust te zoeken naar een goede balans tussen werk en privé.”

The Spectacular

De actrice speelt momenteel de rol Jeanine Maas van in de nieuwe serie The Spectacular. Hiervoor speelde zij onder meer Rachel Hazes in de film Bloed, Zweet en Tranenover het leven André Hazes. The Spectacular is vanaf vandaag te zien op NPO Plus en vanaf 2 januari elke zondag om 21:15 op NPO 3.

Meer over