Veel kritiek

Hallmark stopt met kaartenlijn Meilandjes na omstreden boerka uitspraken

25 november 2021 09:04 | amusement | Door Jef Willemsen

© Hallmark Nederland
Erica Meiland trekt in haar biografie fel van leer tegen hoofddoekjes en dat blijft niet zonder gevolgen. Kaartengigant Hallmark kreeg zoveel klachten dat de samenwerking per direct gestopt is.

De afgelopen maanden introduceerde Hallmark een hele lijn wenskaarten en producten gebaseerd op de gevleugelde uitspraken van de Meilandjes. Maar die samenwerking is eenzijdig opgezegd na een storm van kritiek.

'Pinguïns'

De controverse ontstond nadat Erica Meiland in haar biografie haar ongezouten mening gaf over boerka's. Zo omschreef ze vrouwen die er voor kiezen de bedekkende kleding te dragen als 'pinguïns', zei ze voor een verbod te zijn en dragers het liefst te willen 'genezen van die waanzin'.

Uitsluiten

Deze uitspraken deden zoveel stof opwaaien dat Hallmark na diverse klachten heeft besloten te stoppen met de productenlijn van de Meilandjes. In een verklaring laat het bedrijf weten diversiteit te omarmen en niemand uit te sluiten: "Wanneer een partner met wie wij samenwerken onze visie niet deelt, voelen we ons genoodzaakt deze producten offline te halen."

'Vreemde maatschappij'

Erica bevestigt de ontwikkelingen aan Shownieuws"Ze zijn even in beraad en tijdens het beraad hebben ze de collectie offline gehaald. Wordt vervolgd. We leven in een vreemde maatschappij tegenwoordig..."

 

Meer over