Hallo Meneer De Uil! De Fabeltjeskrant terug op tv

1 november 2017 15:11 | amusement | Door Televizier

De Fabeltjeskrant is vanaf 2019 weer iedere dag op televisie te zien met nieuwe afleveringen. Dat betekent een rentree van Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf, de gebroeders Ed en Willem Bever en Lowieke de Vos. Hatsekidee!

Voor de dagelijkse uitzendingen wordt eerst nog in oktober 2018 een half uur durende special gemaakt. Tv-producent Robin de Levita zit achter de revival. De Levita vertelt in De Telegraaf dat de bekende Fabeltjeskrant-personages allemaal opnieuw gemaakt moesten worden: „Ze zijn, net als in de oorspronkelijke serie, van vilt. Dat was heel belangrijk voor mij. Dat geeft een zachte uitstraling, door vilt valt het licht op een mooie manier op hen. Ik zag ooit een digitale Mickey Mouse die erg ’plastic’ was geworden. Dat wilde ik onder geen beding.”

Gouden Televizier-Ring

De Fabeltjeskrant werd af en aan van 1969 tot 1992 uitgezonden. In 1969 won het kinderprogramma met pratende dieren in het Grote Dierenbos de Gouden Televizier-Ring en in 2005 werd het gekozen tot beste kinderprogramma aller tijden.

Welke zender de nieuwe Fabeltjeskrant gaat uitzenden, is nog niet bekend.

Meer over