Hanneke Groenteman zelf geportretteerd in laatste Sterren op het Doek

20 Oktober 2015 15:50 | amusement | Door Televizier

© Screenshot Omroep MAX

Hanneke Groenteman dacht Sterren op het Doek af te sluiten met een klapper door Matthijs van Nieuwkerk als laatste gast te verwelkomen. Het liep anders.

In de Plantage, waar Hanneke jarenlang iedere zondag het gelijknamige cultuurprogramma maakte, zouden drie schilders DWDD-gezicht Matthijs van Nieuwkerk portretteren.

Hanneke op het doek

Nietsvermoedend hield Hanneke haar introductiepraatje tot Matthijs in het bijzijn van de schilders onthulde hoe de spreekwoordelijke vork in de steel zat. Hij nam de presentatierol van Hanneke over en interviewde Groenteman terwijl ze poseerde voor de drie schilders. Toen ze de ergste schrik te boven was, praatte Hanneke honderduit over zichzelf en gaf ze toe eigenlijk niet te willen stoppen. Wellicht was dit gesprek ook de reden voor Van Nieuwkerk om Hanneke als tafeldame te vragen.

"Wat een hel"

Omroep MAX gaf ter promotie van de allerlaatste Sterren op het Doek al een klein voorproefje van de bijzondere slotuitzending. Vooral de onthulling belooft een spektakel te worden. Een duidelijk gespannen Groenteman snapt voor het eerst dat alle BN'ers die haar de afgelopen tien jaar voor gingen door een hel gegaan moeten zijn.

Meer over