'Groenteboertje'

Harde clash tussen Van der Gijp en Van Roosmalen in Vandaag Inside

20 mei 2023 10:55 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
René van der Gijp en Marcel van Roosmalen vlogen elkaar vrijdagavond in de haren tijdens de uitzending van Vandaag Inside. Toen Gijs Groenteman, de co-host van Van Roosmalen ter sprake kwam, ging Van der Gijp los. Dat leverde ongemakkelijke momenten op.

Özcan Akyol startte ooit met de verbastering ‘Gijs Groenteboer’ toen hij het over Groenteman had, maar de mannen van Vandaag Inside zouden de mannen van Vandaag Inside niet zijn als ze daar niet vrolijk op voort zouden borduren. Van Roosmalen vindt die verspreking echter denigrerend en besluit verhaal te halen. Over de rug van Angela de Jong. Dat schiet bij Van der Gijp echter in het verkeerde keelgat.

Niet serieus

“Wij hebben haar hier zitten, dat is een prima mens. Echt, niks mis mee. Neem van mij aan: die hele Angela de Jong neemt zich totaal niet serieus, echt totaal niet. Dat kan ik van Gijs Groenteboer niet zeggen. Die neemt zich heel serieus”, neemt Van der Gijp het op voor de AD-columniste.

Flauw

Eerder had Van Roosmalen al een één-op-één-gesprek met Wilfred Genee om zijn ongenoegen te uiten. “Jij zei tegen mij: ‘Het is flauw!’ Je vond het echt niet leuk”, geeft Genee een inkijkje in het gesprek van de twee. Van Roosmalen kan dat niet over zijn kant laten gaan. “Ik zei van dat ik zijn gevoel voor humor matig vond. Ik vind naamgrapjes… Ja, als je niets beters weet te verzinnen… Maar ik was niet woedend, ik was niet boos.”

Denigrerend

Van der Gijp komt er daarna nog een keer overheen. "Groenteboertje doet alleen maar denigrerend. Dat moet hij zelf weten, maar dan moet je hem ook een keer terug verwachten. En nog erger: wat ik nog het allerergste vind… Wat ik echt vervelend vind vaak, hè? Dat Eus iets zegt en dat je hem (wijst naar Wilfred, red.) erop aanvalt. Eus zei het namelijk."

Ongemakkelijk

Uiteindelijk was er een break nodig om de gemoederen wat tot bedaren te brengen. Genee gooide bij terugkomst op zender nog wat olie op het vuur. “Welkom terug bij een van de meest ongemakkelijke uitzendingen van het seizoen tot nu toe.” Van Roosmalen en Groenteman zijn overigens in juni met een dagelijkse talkshow te zien als vervanger van Vandaag Inside. Als dat maar goed gaat.

Meer over