Spelstrijd

Harm Edens keert terug met 10 voor Taal

31 maart 2022 10:04 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten / Talpa
Harm Edens mag zich opmaken voor een nieuw spelrondje. De presentator keert namelijk vanaf 19 april terug met een tweede seizoen van 10 voor Taal.

Er gaat wel het een en ander veranderen. 10 voor Taal krijgt een opgefrist decor, twee nieuwe spellen en vragen die worden ingeleid door de leukste taalmissers uit Nederlandse televisieprogramma's.

Harm Edens

In 10 voor Taal spelen wekelijks twee teams - bestaande uit wisselende BN'ers - onder leiding van presentator Harm Edens vijf spellen per aflevering. Elk spel levert ze twee letters op waarmee ze in de finale zoveel mogelijk woorden moeten maken. Het team dat in de finale de meeste woorden weet te maken, wint en schenkt voor 1500 euro boeken aan een bibliotheek naar keuze.

10 voor Taal

Nieuw dit seizoen zijn twee diverse spellen. In het eerste spel vertellen de teams elkaar leugens en waarheden over de herkomst van woorden en uitdrukkingen. Wie vertelt de waarheid en wie liegt om het hardst? Het tweede spel vindt vlak voor de bloedstollende finale plaats. Hierin is een grote woordenschat een must. De winnaar van dit spel mag namelijk een finaleletter stelen van het verliezende team.

10 voor Taal is vanaf dinsdag 19 april wekelijks om 20:30 uur te zien op SBS6.

Meer over