Harm Edens baalt van stoppen Dit Was Het Nieuws

18 december 2015 16:14 | amusement | Door Televizier

© Foto Kastermans, NCRV

Harm Edens vindt het zonde dat RTL heeft besloten definitief te stoppen met Dit Was Het Nieuws. Volgens de presentator ging het juist heel erg goed.

RTL maakte eerder vandaag bekend geen nieuwe afleveringen te willen maken van de satirische show omdat Dit Was Het Nieuws niet vernieuwend genoeg zou zijn.

Teamcaptains 2.0

Harm Edens en de makers kregen dit nieuws al een week geleden te horen van de zender. Aan RTL Boulevard verklaart de presentator dat hij die redenatie niet echt snapt. Door de introductie van nieuwe teamcaptains Daniël Arends en Martijn Koning was er juist vernieuwing in de show. Toch is Edens trots op de twee cabaretiers die illustere voorgangers als Raoul Heertje en Thomas Acda moesten opvolgen: "Ik vind het ongelofelijk dapper van ze. Ik had ze echt nog wel een rondje gegund, het ging echt heel erg goed.”

Kijkcijfers en bingokaarten

RTL noemde verder de kijkcijfers van Dit Was Het Nieuws "redelijk", wat voor de zaterdagavond die bekend staat om haar felle concurrentie wellicht niet voldoende was. Edens geeft toe dat de kijkcijfers van het laatste seizoen wat waren ingezakt, maar benadrukt dat er wel degelijk groei in zat: "De laatste aflevering trok 1 miljoen kijkers, met nog eens 200.000 via uitgesteld kijken en 200.000 in de herhaling. Dan zit je al bijna op 1,5 miljoen. Zo’n programmaschema maken is altijd hogere wiskunde voor mij geweest. Ik weet nooit precies op welke knop je moet drukken om de winnende bingokaart te trekken”.

Herstart

Harm wil niet speculeren over een mogelijke herstart bij een andere zender. Vijf jaar geleden verhuisde Dit Was Het Nieuws al van de TROS naar RTL. Volgens Edens is alles nog mogelijk: "Het zou wel geschiedenis zijn als we weer naar de publieken gaan. Ik acht niks uitgesloten.”

Meer over