HBO maakt miniserie over strijd tussen Clinton en Trump

11 maart 2017 11:54 | amusement | Door Televizier

Hillary Clinton en Donald Trump zijn de hoofdpersonages in een splinternieuwe HBO-reeks. De miniserie gaat over de strijd tussen beide rivalen, die tegen alle verwachtingen in werd gewonnen door Trump.

HBO haakt in op alle commotie rondom de presidentsverkiezingen die in 2016 werden gehouden in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse betaalkanaal komt daarom met een miniserie over de hevige verkiezingsstrijd tussen Hillary Clinton en Donald Trump.

Succes gegarandeerd

Het verhaal wordt gebaseerd op het derde Game Change-boek van schrijvers Mark Halperin en John Heilemann. Dat lijkt een goede keuze van HBO. Het eerste boek van beide heren, dat over de verkiezingen van 2008 gaat, werd in 2012 verfilmd en won toen vijf Emmy's en drie Golden Globes. Dat succes hoopt de betaalzender minimaal te evenaren.

Tom Hanks

De naam van de reeks houdt HBO voorlopig nog geheim, evenals de premièredatum. Het is wel bekend dat Jay Roach de afleveringen gaat regisseren. Ook is hij samen met Tom Hanks als producent verantwoordelijk voor de vooralsnog naamloze miniserie.

Meer over