'We blijven hier in Nederland'

Hélène Hendriks mag Oranjezomer niet in Parijs maken

3 februari 2024 11:20 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Hélène Hendriks hoeft haar Frans niet bij te spijkeren: ondanks eerdere plannen maakt ze De oranjezomer tijdens de Olympische Spelen 'gewoon' vanuit Nederland. 

Hendriks onthult in Vandaag inside dat er serieuze plannen waren om De oranjezomer in de hoofdstad van Frankrijk te maken om zo dicht mogelijk bij het Olympisch vuur te kunnen zijn.

Afgeketst

Nu blijkt SBS niet langer in de race om naar la douce France te gaan. Hélène merkte gekscherend op: "Dat is om wat voor reden dan ook afgeketst." De presentatrice doelde daarmee op het nieuws dat RTL voornemens is Matthijs van Nieuwkerk tijdens het sportevenement een dagelijkse talkshow vanuit Parijs te geven.

Beeldrechten

Het besluit niet naar Parijs te gaan heeft wel gevolgen voor de invulling van De oranjezomer. Talpa heeft geen beeldrechten voor de Spelen, dat maakt een inhoudelijk programma maken over het sportevenement lastig. Of zoals Hendriks zegt: "Kijk als je sporters uitnodigt, is het wel leuk als je ook beelden hebt. Want sport, daar moet je naar kijken."

De Olympische Spelen vinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus plaats.

Meer over