Helga van Leur krijgt vaste weerrubriek in RTL Summer Night

5 juli 2017 16:24 | amusement | Door Televizier

© William Rutten RTL

Weervrouw Helga van Leur hield anderhalve week geleden nog haar laatste weerpraatje bij RTL, maar vanaf vanavond heeft ze alweer haar vaste rubriek in RTL Summer Night. 

In de rubriek ‘Wat nou weer’ beantwoordt Helga de komende acht weken kijkersvragen over het weer. Ze is ietwat nerveus voor haar optreden in de talkshow: ‘‘Best spannend, iets uitleggen aan een tafel van een talkshow. Het loopt zoals het loopt en ook de gasten aan tafel mogen zich erin mengen’’, vertelt ze tegen BuzzE.

Terug op tv

De weervrouw had niet verwacht dat ze zo snel weer op tv zou zijn: ‘‘Ik ben dankbaar dat ik het al die jaren heb mogen doen en dat het een mooi afscheid was. Toch wilde ik niet definitief afscheid nemen van televisie. Ik wil mijn kennis en ervaring inzetten, ook voor televisie, maar ik had niet gedacht dat RTL dat zo voortvarend zou oppakken.’’

Lees ook: Een talkshow presenteren? Beau van Erven Dorens vindt het spannend. 

Niet de enige

Helga is niet de enige vaste gast van de talkshow, ook Peter R. de Vries mag een aantal keer aanschuiven bij Beau van Erven Dorens. In zijn rubriek praat hij over beroemde misdaadzaken die hem fascineren. Verder komt er een kinderpanel, waarin kinderen losbranden over de actualiteit van de dag. 

Meer over