Henkjan Smits maakt tv-comeback

Mopperkont Henkjan Smits zit samen met Georgina Verbaan in de jury van de splinternieuwe SBS 6-talentenjacht Popster!.

Henkjan Smits en Georgina Verbaan zitten in de jury van Popster!, de spinternieuwe talentenjacht voor poppenspelers. “Handpoppen, vingerpoppen, poppen op een stokje, marionetten: je kunt het zo gek niet bedenken“, meldt Talpa.

Henkjan Smits

Henkjan Smits, die eerder jureerde in onder meer Idols en Popstars, is dolblij met zijn nieuwe baan. “Toen ik werd gevraagd voor Popster dacht ik eerst: moet ik dit wel doen? Ik heb al zoveel talentenjachten gedaan en ben nu talent in het bedrijfsleven aan het coachen. Maar het idee van een talentenjacht voor poppen maakte me toch erg nieuwsgierig”, vertelt hij. 

“Wat komt er bij kijken om een pop te kunnen bespelen? Zijn er mensen die een levenloze pop een karakter kunnen geven en het allerbelangrijkste: kunnen ze de jury en de rest van Nederland entertainen? Hoe langer ik er over nadenk, hoe enthousiaster ik word”, aldus Henkjan Smits.

Popster!

Georgina Verbaan jureerde nooit eerder bij een talentenjacht, maar ze heeft een heel goede reden om dit wel te doen. Georgina probeert door dit programma van haar angst voor poppen af te komen. “Ik heb overwogen om dit programma niet te doen, maar eigenlijk alleen vanwege mijn poppenfobie. Verbaan heeft daar erg veel last van. “Zodra poppen op mensen lijken krijg ik het benauwd. Dan wil ik wegrennen of mezelf de grond invreten. Ik ben als de dood voor die dingen. Maar ik heb al wat mogelijke kandidaten mogen zien en dat maakt me toch nieuwsgierig.” 

Er wordt momenteel nog gesproken met een derde jurylid, deze persoon zou uit het buitenland afkomstig zijn. 

Lees ook: André van Duin in Popster! als Jan Wijdbeens.

Reageren