Henny Huisman betreurt 'vroege ontslag' RTL 4

Presentator Henny Huisman vindt dat zijn televisiecarrière bij RTL 4 te vroeg is beëindigd. Dat vertelt hij in De Telegraaf. In 2002 werd de presentator ontslagen, toen zijn Soundmixshow werd vervangen door Idols

“Ik ben jaren boos geweest omdat ik het via-via moest horen", aldus Huisman over zijn ontslag door de toenmalige zenderbaas Leo van der Goot. "De Soundmixshow werd vervangen door Idols, maar hij had niet de ballen om dat te zeggen.”

Idols-petje

De wijze van het ontslag maakte de situatie nog vervelender voor Henny. “Uiteindelijk heb ik zelf om mijn ontslag moeten vragen. Toen kwam hij binnen met een Idols-petje op zijn hoofd. Hij wees erop en zei: ’Je begrijpt het zeker wel’.”

EO

Van zenderbaas Van der Goot heeft Huisman vervolgens nooit meer wat gehoord. Ik zie zijn zoon, Radio 538-dj Jelte van der Goot, weleens. Ik doe altijd de groeten, maar ik heb Leo sindsdien nooit meer gesproken. Ik was 51 jaar, het was te vroeg. De volgende dag belde de EO."

Korenslag

Bij de Evangelische Omroep maakte Henny onder meer het programma Korenslag, waarin verschillende koren de strijd aangingen voor de titel 'beste koor van Nederland'. In 2010 verliet de presentator de omroep vanwege 'religieuze meningsverschillen'.

Meer over: