Met Theo Maassen als boef

Henry van Loon in komische politieserie Niks Te Melden

7 augustus 2020 08:45 | amusement | Door Jef Willemsen

© BNNVARA
Henry van Loon is dit najaar te zien in de nieuwe, komische serie Niks te melden over de minder spannende momenten van het politiewerk.

Wie uitgaat van politieseries, denkt dat het werk van de gemiddelde agent één en al spanning, sensatie en schietpartijen is. De realiteit is dat het heel veel wachten is tot er iets gebeurt. Met dat uitgangspunt steekt Niks te melden de draak.

Geen actie

De serie vertelt het verhaal van agenten die wachten op actie die nooit komt. Zo spelen Henry van Loon en Stefan de Walle twee politemannen op patrouille die niets anders te doen hebben dan met elkaar praten. Jelka van Houten en Eva Laurenssen bemannen een politiemeldkamer zonder meldingen. Dat laatste komt omdat criminele Theo Maassen, André Dongelmans en Jim Deddes juist opvallend veel moeite doen niet op te vallen.  

No activity

Niks te melden is gebaseerd op de Australische comedy No activity. Henry van Loon bewerkte samen met zijn beste vriend Rik van den Bos de scripts zodat ze aansluiten op de Nederlandse samenleving: "Het was erg fijn om  de oorspronkelijke tekst tot in de puntjes te vertalen en eindeloos fijn te slijpen, om dat vervolgens bij het filmen weer helemaal los te laten en er helemaal mijn eigen draai aan te geven. Erg schizofreen ook wel. 'Wie heeft dit nou zo opgeschreven?' Heb ik mezelf meerdere malen horen zeggen".

Niks te melden is vanaf zondag 20 september te zien om 22.35 uur op NPO 3.

Meer over