Herman den Blijker en Gordon maken de kookwedstrijd De Kookklunzen op SBS6

17 november 2022 13:53 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten
Herman den Blijker bereidt iedere week een kerstmenu van drie gangen met mensen die nog geen water kunnen koken. Daarbij neemt hij het op tegen andere chefs die prutsers onder hun hoede nemen. Gordon is tijdelijk uit Dubai teruggekeerd om De Kookklunzen te presenteren. 

Herman den Blijker neemt het met zijn team van drie personen iedere week op tegen een andere chef met drie personen. De chefs mogen alleen vanaf de kant met handgebaren aanwijzingen geven, de deelnemers moeten het zware werk doen. En er moet hoe dan ook een kerstdiner op tafel komen. 

Jury van BN'ers

De Kookklunzen wordt gepresenteerd door Gordon die de deelnemers een tas met ingrediënten en een menu geeft. De gerechten van de brigades van kookklunzen worden beoordeeld door een wisselend vijfkoppig jurypanel van BN’ers die allemaal affiniteit met koken hebben: Meneer Reimers, Donnie, tv-kok London Loy, Tooske Ragas, Roberta Pagnier, Ellemieke Vermolen en chef Vanja van der Leeden.

3.000 euro

Per gang is 3.000 euro te winnen voor de winnende brigade. Na drie gangen is duidelijk wie er het meeste geld bij elkaar heeft gekookt. Herman neemt het intussen op tegen collega-chefs Onno Kokmeijer, Mounir Toub, Maaike Dogan en Alain Caron.

Kookklunzen is vanaf donderdag 8 december wekelijks om 20.30 uur te zien op SBS6

Meer over