Uit het leven...

Herman van der Zandt eert de doden van 2020

26 november 2020 16:26 | amusement | Door Jef Willemsen

© NOS
Herman van der Zandt is dit jaar voor de elfde maal het gezicht van Uit het leven, het NOS-overzicht van markante sterfgevallen. 

Uit het leven brengt een laatste, eervolle groet aan bekende en minder bekende mensen die een blijvende bijdrage aan het bestaan hebben geleverd. 

Prominenten

In vogelvlucht gaat Herman door het jaar en staat hij stil bij beroemdheden uit binnen- en buitenland die niet meer onder ons zijn. Dit zijn onder meer Aart Staartjes, Little Richard, Bob Fosko, Marc de Hond, Jan des Bouvrie, Kirk Douglas, Sean Connery, Eddie van Halen, Louis van Dijk, Liesbeth List, Kobe Bryant en ook Corrie van Gorp en Maradona zullen vast niet ontbreken.

Invloedrijk

Daarnaast is er aandacht voor minder bekende mensen wiens impact voelbaar is: de Chinese arts die als eerste alarm sloeg over corona, de vrouw die op 14-jarige leeftijd model stond voor Sneeuwwitje in de gelijknamige tekenfilm van Walt Disney en de zwarte wiskundige die bij de NASA eerst werd aangezien voor de koffiejuffrouw, maar in 1969 de baanberekeningen maakte voor de eerste vlucht naar de maan.

Uit het leven is op woensdag 30 december te zien om 21.30 uur op NPO 1

Meer over