"Er zijn gesprekken"

Herman van der Zandt in beeld als presentator Eurovisie Songfestival

9 oktober 2019 10:51 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
De organisatie van het Eurovisie songfestival heeft Herman van der Zandt op het oog als één van de presentatoren van het liedjesfestijn. Het NOS-gezicht voert momenteel verkennende gesprekken over de klus.

Van der Zandt (45) bevestigde deze feiten enigszins schoorvoetend in de radioshow van Giel Beelen op Radio Veronica.

"Over nadenken"

Beelen confronteerde hem met het gerucht dat de organisatie Van der Zandt en Dionne Stax samen op de klus wil zetten. De presentator ontkende niet: "Ja, nou ja, daar moet ik even over nadenken hoe ik dat vind. Er wordt over gepraat, maar we zien het allemaal wel."

Jan Smit

De bevestiging dat Herman al praat met de organisatie is tegen het zere been van Jan Smit. De zingende Avrotros-presentator maakt er geen geheim van ook het Songfestival te willen presenteren. Maar hij is nog niet benaderd door het ESF, zo bevestigde zijn management vorige week. Smit verwacht pas in december iets te horen. 

Ervaring

De keus voor Van der Zandt lijkt enigszins onverwachts. De presentator van Met het mes op tafel is niet direct de doelgroep voor het Eurovisie Songfestival. Daarentegen staat hij bekend om zijn onderkoelde humor en heeft hij als nieuwslezer en Tour de France verslaggever ruime ervaring met live televisie en grote evenementen. 

Meer over