Herman van der Zandt naar NOS Sport

23 september 2015 13:21 | amusement | Door Televizier

© NOS - Stefan Heijendael

Journaallezer Herman van der Zandt wordt presentator bij Studio Sport. Herman is de vervanger van de naar Sport1 vertrokken Jack van Gelder.

De 41-jarige Herman van der Zandt is vanaf dit najaar te zien in de sportuitzendingen op televisie. Hij gaat ook werken bij NOS Langs de Lijn en het radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen en hij blijft beschikbaar voor zogenaamde 'specials' van de afdeling NOS Evenementen zoals het jaaroverzicht Uit het Leven. 

Voorliefde voor sport

Herman presenteert sinds 2006 het NOS Journaal en was toe aan een nieuwe baan: „Het is een transfer binnen dezelfde, vertrouwde club. En toch ook een nieuw avontuur. De oplettende kijker heeft mijn voorliefde voor sport vast al eens gesignaleerd. Daarmee kan ik nu veel meer uit de voeten. Maar ook het vakmanschap van de sportcollega's lokt me. Ik kijk er enorm naar uit om met hen aan de slag te gaan.”

Herman de Schermman

In het verleden werd Herman wereldberoemd in Nederland danzij zijn rol als 'Herman de Schermman' bij de verkiezingsuitslagen. Hele volksstammen keken enkel naar het verkiezingsprogramma omdat Herman van der Zandt er met zijn reuze iPad stond. Deze zomer leverde de wielrenliefhebber nog een grappige bijdrage aan het nieuwe Tour de France-programma Studio Tour.

Meer over