Herman van der Zandt presenteert Gouden Kalveren

2 September 2016 09:42 | amusement | Door Televizier

© NOS / Stefan Heijendael

Herman van der Zandt mag dan wel zijn overgestapt naar Studio Sport, voor de uitreiking van de Gouden Kalveren op 30 september op het Nederlands Filmfestival trekt hij graag zijn smoking uit de kast.

Herman doet het niet alleen, hij presenteert samen met FunX-dj Eva Cleven. „Ik hou van de film en van een feestje. En het is helemaal mooi dat het Gala plaatsvindt in mijn eigen stad, Utrecht”, zegt Herman van der Zandt. „Ik keek altijd naar het Gala vanwege de mooie jurken en omdat het een van de weinige avonden is dat je zoveel talent bij elkaar ziet", voegt Eva toe.

Gala van de Nederlandse film

Het Gala van de Nederlandse Film is de afsluiting van het Nederlands Film Festival, dat plaats vindt van 21 tot en met 30 september. Het Gouden Kalf, de Grote Prijs van de Nederlandse Film, wordt jaarlijks uitgereikt aan onder meer de beste Nederlandse regisseurs, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices.

Beste film

In de categorie Beste film zijn de volgende films geselecteerd voor een prijs: Publieke werken, Nooit meer slapen De Helleveeg, Knielen op een bed violen en The Paradise Suite

Meer over